" /> Predstavljena zbirka poezije Joze Bogdanovića “Ledina Labova” – Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo
Predstavljena zbirka poezije Joze Bogdanovića “Ledina Labova”
5. rujna, 2020

​U srijedu, 02.rujna 2020. godine dvorište valpovačke knjižnice odzvanjalo je pjesmom, onom uglazbljenom i govorenom. Oko sedamdeset ljudi došlo je podržati Jozu Bogdanovića, koji je ovom prilikom promovirao svoju novu, drugu po redu, pjesničku zbirku „Ledina Labova“. Zbirka je izašla u izdanju valpovačkog ogranka Matice hrvatske, tako je Stjepan Najman, tajnik Ogranka u svom obraćanju publici naglasio da je i ova zbirka dokaz o plodnom valpovačkom izdavaštvu. O motivima i pjesništvu govorila je profesorica Kristina Inhof, recenzentica i lektorica zbirke, i pritom se osvrnula na svoje djetinjstvo u Nardu te naglasila bogatstvo očuvanja tradicije koje „Ledina Labova“ njeguje i pokušava sačuvati od zaborava.

Program je vodila Sandra Miljački Andrić, kojoj je autor  kroz kratki razgovor rekao da je narčanska ledina ipak puno više od samog komada zemlje – ondje se živjelo, provodilo dane, zabavljalo i zaljubljivalo.

Pjesme su interpetirale Martina Mandušić, Marija Vidušić i Luna Bogdanović, a za glazbeni dio pobrinuo se TS „Kočije“ iz Narda.

Skip to content