Dječji i teen kutak


Kako mogu postati član Dječjeg odjela? 


 Ukoliko želiš postati član Dječjeg odjela i ideš u školu, dovoljno je doći u knjižnicu i reći da želiš postati član. Trebat ćeš dati svoje podatke, poput imena i prezimena, adrese i broja telefona i nakon uplate članarine, dobit ćeš člansku iskaznicu. preuzmi pristupnicu ovdje ili ju zatraži od knjižničara, zamoli jednog od roditelja da je ispuni i potpiše.  Za djecu predškolske dobi, članarina je besplatna.

Koje su moje obveze?

Vratiti knjigu i ostale medije na vrijeme (ukoliko ne vratiš na vrijeme plaćaš zakasninu 1,00 kn po knjizi i po danu i 5,00 kn za DVD po danu), čuvati ih od oštećenja i ne ometati druge korisnike. 

Koliko jedinica knjižnične građe mogu posuditi?

Odjednom možeš posuditi ukupno 3 jedinica knjižnične građe, ali samo 1 DVD. Moguća je i posudba knjiga s Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela  Posudba filmova na DVD-u se ne naplaćuje. 

Koliko dugo ih mogu zadržati?

Knjige i slikovnice možeš zadržati 15 dana, a DVD 5 dana. Ako knjige ili slikovnice želiš duže zadržati, možeš im produljiti rok posudbe dolaskom u knjižnicu, telefonom ili e-mailom. Produljit ćemo ti posudbu knjiga na još 15 dana, ali samo ako ih nitko ne traži. Lektiru i DVD ne produljujemo. 

Rezervacija:
  • rezervirati je moguće građu koja je trenutno u posudbi
  • rezervaciju je moguće obaviti osobno, elektronskom poštom ili telefonski
  • o prispjeću tražene građe korisnika se obavještava  elektronskom poštom ili telefonski
  • korisnik može preuzeti i zadužiti rezerviranu građu u roku od 2 dana po primitku telefonske obavijesti  ili elektronskom poštom
  • usluga rezervacije se ne naplaćuje

Preporuke knjižničarke

Skip to content