" /> Predstavljanje pjesničke zbirke Ledina Labova – Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo
Predstavljanje pjesničke zbirke Ledina Labova
27. kolovoza, 2020

Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Valpovu, organizira predstavljanje zbirke pjesama Ledina Labova, autora Joze Bogdanovića. Jozo Bogdanović je istaknuti lokalni pjesnik, sa stalnom adresom u Nardu, čijem je poznatom toponimu – Labov, ova zbirka i posvećena.

Prema autorovim riječima iz Predgovora, spomenom na Labov simbolično se želi izraziti zahvalnost ljudima iz nekih prijašnjih vremena koji su svoje djetinjstvo provodili bez rata i za sve koji su živjeli taj prostor, u njemu odrasli, u njemu se zaljubljivali i služi im kao trajno nadahnuće. Inače, njegove pjesme se mogu naći u više objavljenih zajedničkih zbirki poezije, dok je prvu samostalnu zbirku, „Nebeski susreti“, objavio 2011. godine. Čest je gost pjesničkih večeri i kulturnih događanja posvećenih poeziji u kojima i sudjeluje svojim pjesničkim izričajem.

Predstavljanje zbirke održat će se u srijedu, 02. rujna 2020. godine u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo, s početkom u 18,00 sati. U slučaju lošeg vremena događanje će se premjestiti u Veliku dvoranu Centra kulture „M. P. Katančić“.

Skip to content